09|09|17 – Lezing voorafgaand aan vertoning ‘Bram Fischer’

Filmposter
Filmposter

Op zaterdag 9 september a.s. houd ik voorafgaand aan de vertoning van Jean van de Velde’s prachtige film over de Zuid-Afrikaanse advocaat, communist enĀ boereseun Bram Fischer een lezing, Zuid-Afrika, jaren zestig, de droom van een non-raciale toekomst, de apartheidspolitiek en een opkomende internationale solidariteitsbeweging met de strijd tegen een onmenselijk systeem.

Locatie: Filmhuis Purmerend. Aanvang: 20.00 uur. Meer informatie en reserveren hierĀ http://www.purmerendleeft.nl/inleiding-spannende-film-advocaat-nelson-mandela-filmhuis-purmerend/



Het einde van Jacob Zuma, Part IX

jacobzuma

Het is een kwestie van uren voordat we weten wat de uitkomst is van een stemming in het Zuid-Afrikaanse parlement over de negende motie van wantrouwen die is ingediend tegen Jacob Zuma. Dit zijn de moeilijkste momenten. Commentatoren die hun beschouwingen een te sterk enerzijds anderzijds karakter meegeven worden nauwelijks serieus genomen. Het kan vriezen en het kan dooien. De toekomst zal het leren. Weg ermee. Liever gokken we de uitkomst om, zoals Wierd Duk afgelopen zondag met zijn voorspelling dat Nederland met uiteindelijk tien spelers op het veld van Denemarken zou verliezen, af te gaan als een gieter.

Continue reading