Boekpresentatie

cover Het is zover: de boekpresentatie van ‘Homoseksualiteit in Afrika – Een gevaarlijke liefde!’

Datum: dinsdag 3 november 2015, 17.00 uur

Locatie: bij Framer Framed in de galerie van de Tolhuistuin, Buiksloterweg 5C, 1031 CC Amsterdam (achter het Centraal Station met de pont naar de overkant en naar links lopen; automobilisten kunnen parkeren achter Filmmuseum Eye).

Een journalistiek verslag van een adembenemende, en vaak heftige, strijd voor gelijkwaardigheid. Een verhaal van actie en reactie, gas en tegengas, van schuivende panelen op een snel veranderend continent. Hoe zit het echt? Waar komt de afkeer van homoseksualiteit vandaan? Welke rol spelen religieuze fundamentalisten? Helpt westerse bemoeienis of juist niet? Is Afrika anders of is Afrika ook zo?

Dit boek gaat over veel meer dan rechten voor homoseksuelen. Het gaat vooral over vrijheid en laat zien hoe er uit naam van een geïmporteerde christelijke God en mythologische volkscultuur met begrippen als identiteit en traditie wordt gesjoemeld. Luirink en Maurick leggen de Angst bloot. Niet alleen in Afrika maar bij allen die bang zijn voor de vele veranderingen die de onvermijdelijke mondialisering op ons loslaat. Dit verslag van Afrika’s nieuwe bevrijdingsstrijd is dan ook een spiegelboek en een must voor alle lezers die de geest lenig willen houden” (Adriaan van Dis).

Wilt u erbij zijn? Stuur dan een mail naar bart@zammagazine.com en zet ‘boekpresentatie’ in de onderwerp-lijn.