Alle mannen

Aardige Rotterdamse jongen bij Knevel – Sander de Kramer. Heeft een boek geschreven over daklozen. Hij wil de vooroordelen wegnemen. En hij doet dat aan de hand van vooroordelen over Afrika.

Of we weten dat 95% van de daklozen in Nederland man is. Vrouwen wonen nauwelijks op straat. Die zijn veel weerbaarder. ‘Net als in Afrika’, zegt de Kramer. ‘Microkrediet gaat alleen naar vrouwen want mannen gaan van dat geld met zijn vijven de kroeg in en verzuipen het.’

Wouter Bos, ook Afrika-deskundige, knikt ja.

Mannen in Afrika zijn allemaal ooit kindsoldaat geweest. En er is niet een die nooit een baby geneukt heeft om van aids af te komen. Ze heten ook allemaal Jacob Zuma. Behalve Thabo Mbeki, die heet Robert Mugabe.

Mannen in Afrika. Wordt nooit wat.

 

 

 


Ku Klux Klan steunt Obama

KENTUCKY – USA – Imperial Wizard, Ronald Edwards has stated that, “anything is better than Hillary Clinton.”

White Christian Supremacist group the Ku Klux Klan has endorsed Barack Obama to be the next President of the United States of America.Speaking from his Kentucky office in Dawson Springs, the Imperial Wizard exclaimed that anything or anyone is better than having that “crazy ass bitch” as President.
This is the first time in Klan history that any member of the KKK has ever publicly supported an African American candidate for the presidency.

KKK lodges all over America have been gathering and holding rallies supporting the black presidential candidate.

Grand Turk Cletus Monroe has also been very vocal about the election and has donated thousands of dollars to Obama’s election fund. “The boy’s gonna do it. My Klan group has donated up to $250,000 to the Obama fund. Anything is better than Hillary Clinton. Hell I’ll even adopt a black kid from Africa before I vote for Hillary.”

“A few years back we were lynching negroes. Now we’re gonna vote for one to be president of the US of motherfu**ing A, damn it! Anyone or anything is better than Hillary Clinton – anything!!”

Placards for Barack Obama have been put up around the Klan’s Headquarters and the KKK have announced a television ad campaign to support the African American candidate.
 
Einde bericht. 

Einde bericht. Nu Wilders nog.
 Vrijheid van meningsuiting

Emile Ratelband: “Moet ik nog meer discriminerende opmerkingen maken? Ik zeg niets dat niet al zo ondervonden wordt. Zullen we het ook nog even hebben over de veertig jaar onafhankelijkheid van Belgisch Congo? Ze hebben uranium, ze hebben goud, ze hebben aardgas, ze hebben alles. En godverdomme, dat hele Belgische Congo is een grote klotezooi. Je kunt je als neger zijnde gediscrimineerd voelen, maar het is wel even zo. Onder Ian Smith was Rhodesie de graanschuur van Afrika. Meneer Mugabe heeft het overgenomen en kijk: wat een bende. Dat is niet zomaar. Ski jij? Hoeveel donkere mensen kom je tegen op de piste? Nou, misschien worden er daarom wel zo weinig ski’s gestolen.” (De Pers, zaterdag 16 februari 2008)
Bob Smalhout: “We woonden aan het Transvaalplein. Nu zie je er alleen nog allochtonen. Om droevig van te worden. Een ander plein heeft de gemeente omgedoopt in Steve Bikoplein, de naam van een neger die vroeger is doodgeslagen.” (Het Parool, 16 februari 2008)

Bob Smalhout: “Na afloop, aan de koffie in een cafeetje in ’s Graveland, vroeg ze (Hedy d’Ancona, BL) of ik homoseksualiteit als een afwijking zag. ‘Mevrouw’, zei ik, ‘op grond van wat ik na veertig jaar arts zijn weet van de menselijke anatomie en fysiologie, kan ik u verzekeren dat het mannelijk rectum bedoeld is voor de afvoer van stront en niet om er de pik van een ander in te steken.’ (Het Parool, 16 februari 2008)  

 


Voor de aftrap

Het is vrijdagmiddag, 22 minuten over drie. Er worden tafels verplaatst en stoelen aangeschoven. De ons omringende pc’s laten ZAM homepages zien. De flessen wijn staan klaar, en de nootjes.

Over anderhalf uur vindt de office warming van ZAM plaats. Nieuw kantoor Tussen de Bogen, aan het Amsterdamse Haarlemmerplein. Levensgrote ZAM covers, stapels oude edities.

Straks gaan we het bestuur van de nieuwe Stichting ZAM-net bekend maken. De eerste deelnemers aan het ZAM-laboratorium. De datum van lancering van de eerste editie van ZAM – Afrika Magazine.

Het avontuur krijgt vleugels. Het gaat niet over een film. Het is wilder dan Wilders, het gaat dieper dan Deep Throat. Het gaat ergens over. Er is een noodzaak, we voelen een urgentie.  Gaat dat samen met een markt van lezers en levensvatbaarheid?

Woorden en zinnen spoken door mijn hoofd. Straks iets zeggen. Nu nog mails beantwoorden.