revolverhelden en andere beeldredacteuren

gun 2gun 1

De website van de Zuid-Afrikaanse Sunday Times meldt dat op Park Station in Johannesburg een man zijn vrouw heeft doodgeschoten en daarna zichzelf. Ter illustratie is bij het bericht de afbeelding van een revolver afgedrukt.

Gisteren ontving ik een link naar een bericht op de website van de Suid-Afrikaanse Uitsaai Korporasie over de moord op Mark-Anthony Williams, directeur op het Ministerie van Water en Sanitatie, in Pretoria. Ook daarbij een afbeelding van een revolver, nu compleet met een zwarte hand die de trekker overhaalt.

Er moet een plaatje bij en dus gaat de beeldredacteur op zoek naar een passende illustratie. Wat zullen de nabestaanden daarvan vinden?

Afgelopen zaterdag werd ik ingewijd in de strategie van de Amerikaanse beweging tegen wapenbezit. Omdat het niet lukt verscherpte federale wetgeving aangenomen te krijgen, richten de activisten zich op de afzonderlijke staten van de VS. Zo gaat het ook met het homohuwelijk, stap voor stap strekt een roze deken zich uit over het land van de onbegrensde mogelijkheden. Straks mag er overal getrouwd worden, tot in het diepe zuiden aan toe. En uiteindelijk zal ook het wapenbezit teruggedrongen worden. Een heerlijk vooruitzicht.